Jikiden

Jikiden Reiki  är den ursprungliga Reikin efter USUI från Japan. Jag har fått äran att vara med i kursen med Jikiden Reiki® i juli månad i Falkenberg i år 2005,repeterat 2006 Mastern är TADAO YAMAGUSHI. Det var den vackraste och kärleksfullaste upplevelse jag varit med om.
Den Europeiska Reikin är kärleksfull på alla sätt, men detta är något mycket mer än man kan sätta i ord. Det känns alltid mycket mer när man just gjort en ny kurs också. JIKIDEN REIKI®är så mycket enklare och renare än västerländsk Reiki. Det är absolut inget fel i den europeiska Reikin, men den har blivit så uppblandad med var och en master efter Takata, sen hon kom till Europa.
Till all heders för TAKATA att vi har fått komma i kontakt med denna healingmetod. Utan henne hade vi inte kunnat få denna lära.  
USUI och HAYASHIS REIKI är den ursprungliga Reikin. Takata utvecklade Reikin efter vårt sätt att tänka och leva.   Jag själv förstår nu varför det är och var så viktigt att bevara Reikin så ”hemlig” eller så svårtillgänglig som den utvecklades i Japan.  Vi är kanaler för våra guider och änglar. Att förmedla och överföra Reiki till allt levande är en storslagen handling och uppgift.   Den Japanska Reikin blir för mig naturligare och starkare. Alla förberedelser och behandlingar blir mycket mer naturlig för mig, än med min tidigare Reiki. Det är så svårt att beskriva skillnaden utan att andra ska ta illa upp. Den Reiki jag lärde mig från början är effektiv och kärleksfull, det kommer den alltid att vara. Jag kommer inte att beskriva skillnader i dessa tekniker, för jag får inte avslöja eller lära ut den nya tekniken, för jag har bara gått första och andra steg i JIKIDEN REIKI®.
Ber allra ödmjukast om förståelse för detta.

Jag gjorde Jekiden Reiki 2005 och repeterat 2006 i första och andra steget. Jikiden Reiki är lite anorlunda än det jag lärt mej här i Sverge. Men det är mycket lik, men inte i allt. Att det är mycket som inte skrivits ner eller lämnas ut i kompendiet är ju för det inte ska komma i andra händer.

Naturligtvis kan alla precis som Västerländsk Reiki lära sig JIKIDENREIKI®