------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Reikihealing

Reiki är ett japanskt ord som betyder UNIVERSELL LIVSENERGI den energi som finns i allt runt omkring oss.

Reiki är en tusentals år gammal healingform, som huvudsakligen utövas genom handpåläggning. Order Reiki består av två japanska ord REI och KI. Rei betyder universell, vilket innebär en närvaro överallt. Ki är livsenergin, som flödar genom allt levande, växter djur och människor.

Reiki är en av många metoder som kallas healing. Man lär sig att skydda sig mot den man ger healingen till, att inte ta på sig dennes negativa energier och obalanser. Med negativa energier menas att man kan känna av var den man ger healing till har ont eller har någon annan psykisk orsak, t. ex sorg eller depression. Men de försvinner när man bryter energierna mellan er.

Reiki-healing skiljer sig från andra healingformer eftersom den är mycket lätt att lära sig. Genom en initiering-process förs healingförmågan vidare genom en REIKIMASTER.Men vi får inte glömma att vi alla har förmågan att ge healing. Ofta ger vi då av vår egen energi. Då kan vi känna oss lite trötta efteråt.

Alla kan lära sig Reiki, ingen förkunskap eller anatomi behövs för Reikienergin går dit där den behövs, genom en inlärd handpåläggningsrutin inklusive att man lyssnar intuitivt var man ska lägga händerna. Det blir aldrig fel för energin går alltid dit där den behövs.

Reikin är också bra om man vill börja med sin egen personliga utveckling. Jag vet flera personer som har gått Reiki I och Reiki II, som har fått ett större självförtroende och vågar lita på sig själv att ta egna initiativ i sitt arbete eller i vardagliga göromål.Att kunna ge sig själv healing och fylla på energi när vi är trötta eller allmänt ur gängorna är ett underbart sätt att ta hand oss sig själv.

Reikihealingens effekter
Den energiöverföring som sker med en Reikihealing arbetar på orsakerna till sjukdomar, anpassar och fördelar energin till klientens behov. Healingen går in på alla
plan i människan, hennes kropp, tankar, själ och känslor, och detta leder till naturlig läkning av sig själv.

Därför är Reiki så varierande och hel i sina resultat av en behandling.
Några exempel:

Frigör stress
Löser upp spänningar
Balanserar upp kroppens energier
Löser upp energiblockeringar
Ger kroppen en total avslappning
Ökar och stärker energiflödet
Ökar medvetandet och tänker klarare
Ökar kreativiteten
Frigör känslor, så de kommer upp till ytan, medvetandet.
Hjälper kroppens naturliga förmåga till läkning

Och i initieringen blir healingkanalerna uppöppnade
och rensade. I fortsatt självhealing kommer kanalerna att rensasoch blockeringarna blir mer och mer helade.


Positiv utveckling på alla nivåer, fysiskt, mentalt, emotionellt och spirituellt (andligt)
För mig är Reiki och Karuna gemenskap i kärlek för varandra, inte bara för de som gått Reiki hos mig utan alla människor. Det blir en ny livsstil. Men det är alltid upp till vara
och en hur vi vill utveckla Reikin. Men i mitt hjärta finns Reikin som ett livsverktyg.
Det finns hur mycket som helst att ta upp om Reiki. Mycket finns på Internet och i böcker.

Författare i Reiki rekommenderar William Lee Rand. Hans böcker finns på Secourong förlag, där ni kan få tag i böckerna till ett bra pris, de finns utanför Borås.

Shamansk healing

 

Schaman betyder "Den som vet"och" hur man söker"

Schamansk healing är en uråldrig healingmetod. Där man ofta använder man sig av
trumma och skallra. Det är redskap som vibrerar ner i blockeringen
i kroppen och på så sätt löser upp blockeringen och startar en läkning.
Jag som schamanhealer lyssnar och känner in var en blockering eller flera
blockeringar sitter och healingenergin strömma in på dessa platser och startar
en läkande process. Jag balanserar också upp alla chakran i denna behandling.

Med trummans och skallran ljud skapar man en kontakt med kroppen.
Kroppen talar om var en obalansoch en blockering sitter.
Även i schamansk healing använder jag mig av kristallerna. De blir en förstärkare
i healingen.

I en del av schamanarbetet handlar det också om att lösa frågor i ens personliga liv.
Frågor och problem som vi har och inte kan lösa, blir som ett mörkt fält i auran och
en del av kroppen blir nedsatt funktion och därav blir det kraftiga blockeringar.
Ibland tar man frågan och går ut i skogen och naturen och ser vad som dyker upp.
Det låter kraisy, men det är mycket intressant och effektivt.

I en schamansk healing händer det väldigt mycket.
Det gör det i alla healingar, men detta är mer konkret i att du ofta känner svaret i
frågan du ställt, "om du inte pressar fram ett svar du själv vill ha". Ursäkta sarkasmen i
meningen men så fungerar det. Vi har ju ofta stora drömmar och önskningar hur vi vill
ha det. Men i dessa frågor är det för ditt eget bästa syfte.
I t.ex. relationskap om det inte fungerar och det inte är meningen at ni skafortsätta
tillsammans, utan ni har gjort era läxor tillsammans och det är dax och gå vidare, ska
man ju inte påverka och gå vidare. Men är det däremot meningen att ni ska lösa
problemet, då kommer det troligen upp och på något sätt löser det sig på bästa sätt.

Att väcka shamanen inom mig är nog det mest spännande jag gjort. Att använda nya
effektiva metoder att lösa problem och i olika fråge ställningar. Att arbeta med
kraftdjur eller gå ut i naturen och få svar.
Mina redskap är skallran och trumman. Redskapen sänder vibrationer
ner i obalanserna och skapar läkning och blansering.
Här använder jag också ofta kristallerna.
Hjälpa människor i relationsproblem, och andra frågeställningar är
otroligt givande och stärkande, för både de jag hjälper och för mig
själv.

 

 

Kristallhealing

Healingen går in och löser upp obalanser och blockeringar. Ibland får man göra flera behandlingar, beroende på hur djupt de sitter. Efter en healing kan man känna sig trött och eller springa extra mycket på toa, det är inte ovanligt att känna sig törstig. Man ska alltid tänka på att dricka mycket vatten. Vattnet hjälper till att skölja bort slagg som samlas i kroppen under årens lopp. Framför allt att dricka vatten hjälper till att sätta igång energiflödet så att eventuella blockeringar healingen börjat lösas upp får tillfälle att frigöras och sköljas ut ur kroppen.

Healing är en vördnadsfull handling. För vi ger healing genom den kanal vi är för våra guider. Ni kanske tänker och tycker att det är flummigt. Men våra guider behöver oss människor som deras kanal för att överföra denna underbara energi och healing till oss.

Det finns olika former av healing. De just nu vanligaste healingmetoden är Reikihealing. Jag har lärt mig kristallhealing, Reiki och Karuna-Reiki. Kristallhealing som går ut på att man använder sig av kristaller på kroppen, Reiki är handpåläggning, Karuna är en typ av Reiki som man kompletterar Reikin med.

Ofta när vi tänker på ordet "healing" tänker vi på när Jesus gick runt och gav healing och ljus till alla som var runt honom. Han var en klass för sig. Vi vanliga människor kan också hjälpa många med våra händer.

Att bli helad betyder inte att hela en sjukdom, utan att hela människan. Alla våra negativa tankar och vanor kan orsaka mycket stora blockeringar. Att få en healing kan betyda ett fysikst helande, men lika mycket ett helande av tankar och känslor. Bli helad själsligt, (psykiskt) och öka den välbefinnande biten inom oss. Om att få en healing ger oss möjligheten att hela fysiska biten, ger oss även den vägen till positiva psykiska förändringar inom oss.

Healing är att man överför energi. Energi finns runt om oss, allt består av energi. Alla händelser som vi upplever skapar energi. Glada händelser skapar positiva energier, chocker och tråkiga händelser skapar negativa energier. Dessa negativa energier bildar blockeringar och obalanser i våra kroppar.

Kristallhealing används kristallernas energi i healingen. Här är det mycket intuitionen som kommer in och vägleder en i healingen (guiderna kommer in här och ger oss vägledning). Det tar mycket längre tid att lära sig kristallhealing. Ofta börjar det med att vi känner oss dragna till stenarna. Det är det inte vi som väljer stenen, utan det är stenen som väljer oss.

Kristallerna innehåller energi precis som allt annat som finns på jorden. De har en sådan acceleration att de tycks ”stå stilla”. Åtminstone för oss människor.

Kan kristaller heala? Både ja och nej. Bara för att man bär en kristall i fickan, så innebär det inte att man blir frisk. Men kristallens energi påverkar din egen på så sätt att den startar en process i kroppen och sinnet.

Med kristaller jobbar man mycket med chakran och auran. Auran är ett energifält runt kroppen, som vi flesta inte ser.

Alla kristaller har en färg som relaterar till ett chakra. När man får en signal att använda en speciell kristall på just den plats som kommer upp, ska man lyssna på det. Kristaller som laserstavar och kristallspetsar ska man ta det försiktigt med. De har stor kraft och kan skada om man gör fel eller ger för mycket. Man ska träna med att känna in. Framför allt vara ödmjuk i denna energiöverföring. Kristallhealig är en fantastisk och djup healingmetod som ger en lugn och harmoni efter healingen. Med kristallhealing kan gå in i smärtor du har haft i åratal och lösa upp och frigöra orsaken i smärtan. Förslitningar i kroppen kan du lösa smärtor och stelhet för en kortare eller längre tid. Jag kan inte avlägsna eller ta bort och göra dig för alltid frisk. Men du kan få en drägligare tillvaro i livet, med hjälp av kristallhealing och eller med annan typ av healing. Jag har t.ex. alltid Reikin med mig, den kan jag inte utesluta, för den kommer in automatiskt om energin behövs.

Andra saker man kan göra med kristaller är essenser i vatten eller i oljor. Till olika behandlingar, t.ex. utrensningar, massageolja, lugnande effekter, förkylningar, gå ner i vikt med en liten effekt på c:a fem kilo, e.t.c.

Men det är inte alla stenar som är lämpliga att använda till detta. En del kristaller är t.ex. giftiga, andra är för kraftiga att ha i essenser.